Steg 1
Klyv hummern på längden. Börja med att sätta kniven i nacken och skär fram mot ögonen. Lägg sedan ett snitt efter skölden ned mot stjärten. Skär försiktigt, tills hummern är helt delad.
Steg 2
Ta bort tarmen och magsäcken.
Steg 3
Plocka ut köttet från skalet. Knäck sedan klorna. Lättast är att använda baksidan av ett knivskaft. Peta ut köttet med ett smalt föremål till exempel en potatissticka
Steg 4
Smält smör i en kastrull på svag värme och tillsätt mjöl, fräs varsamt. Tillsätt fond och grädde. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar.
Steg 5
Ta kastrullen av värmen och rör ned äggulor, ost och smör. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern.
Steg 6
Sätt ugnen på 250 grader.
Steg 7
Lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper.
Steg 8
Fyll hummern med stuvningen. Toppa med ost. Sätt in plåten i ugnen. Gratinera cirka 5-7 minuter, tills den får gyllene färg. Använd gärna grill, men passa noga så att det inte bränns vid.
Steg 9
Garnera upp hummern med plocks dill, salladslök, QCS rökta regnbågsrom och citron