Produkten är tillagd
Tropical storm

Gratinerad Hummer med rökt regnbågsrom, citron & dill

4 pers  |  30 min

img-8

Tillagning

Steg 1
Klyv hummern på längden. Börja med att sätta kniven i nacken och skär fram mot ögonen. Lägg sedan ett snitt efter skölden ned mot stjärten. Skär försiktigt, tills hummern är helt delad.

Steg 2
Ta bort tarmen och magsäcken.

Steg 3
Plocka ut köttet från skalet. Knäck sedan klorna. Lättast är att använda baksidan av ett knivskaft. Peta ut köttet med ett smalt föremål till exempel en potatissticka

Steg 4
Smält smör i en kastrull på svag värme och tillsätt mjöl, fräs varsamt. Tillsätt fond och grädde. Låt småkoka ca 5 minuter under omrörning. Krydda med salt och peppar.

Steg 5
Ta kastrullen av värmen och rör ned äggulor, ost och smör. Låt svalna, blanda sedan i köttet från hummern.

Steg 6
Sätt ugnen på 250 grader.

Steg 7
Lägg hummern på en plåt med bakplåtspapper.

Steg 8
Fyll hummern med stuvningen. Toppa med ost. Sätt in plåten i ugnen. Gratinera cirka 5-7 minuter, tills den får gyllene färg. Använd gärna grill, men passa noga så att det inte bränns vid.

Steg 9
Garnera upp hummern med plocks dill, salladslök, QCS rökta regnbågsrom och citron

Urval av partners