Produkten är tillagd
Tropical storm

Sushi med rökt soya, ingefära, vårlök, shiso krasse & isländsk sillrom

6 pers  |  60 min

img-6

Tillagning

Steg 1 – Skölj riset
Skölj riset några gånger i kallt vatten tills vattnet är någorlunda klart. Låt stå 30 minuter i vatten. Häll av vattnet ev. i durkslag om den har små hål så inte riset kommer genom.

Steg 2 – Koka sushiris
I kastrull: Mät upp vatten och ris i en kastrull och koka 1 – 2 minuter. Sänk värmen och låt sjuda på lägsta värme i 10 minuter under lock. Ta av från plattan och lägg en kökshandduk mellan lock och ris. Låt stå 10 minuter.

I riskokare: Mät upp med vatten och ris i en riskokare och koka riset.

Steg 3 – Under tiden
Blanda och värm försiktigt vinäger, socker och salt så att det löser sig. Låt svalna.

Steg 4 – Förbered riset
Sprid ut det kokta sushiriset på ett stort brett fat sk Hangiri eller en bredbottnad balja, bunke eller i en ugnsplåt. Poängen är att riset ska svalna så fort som möjligt så fläkta det gärna och vänd försiktigt runt det.

Steg 5 – Smaksätt riset
Fördela vinäger- och sockerblandningen jämnt över riset. Dela på riskornen genom att dra en Shamoji eller slickepott kors och tvärs genom riset så att den söta risvinägern blandas ut jämt.

Steg 6 – Låt riset svalna
Låt svalna till rumstemperatur och använd riset till att forma riskuddar (Nigiri), sushirullar (Maki), sushistrutar (Temaki) eller som annat tillbehör.

Förvara riset i rumstemperatur övertäckt med en handduk. Använd riset så fort som möjligt samma dag. Vi rekommenderar inte att kyla ner och använda riset dagen efter.

Steg 7 – Sushi
Toppa dina nigiri rullar med valfri fisk som tonfisk, lax, gös eller helgeflundra. Fyll fina makrillar med hot tuna eller något typ av räkröra. Avsluta med röd, svart eller wasabi sillrom samt salladslök & shisokrasse

Urval av partners